Tribunalul Bihor a emis miercuri mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele lui Gheorghe Pop, un agent de pază în vârstă de 41 ani din comuna bihoreană Tinca, sat Râpa, fost gardian public, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru tentativă de omor, bărbatul fiind acuzat că a înfipt un târnăcop în pieptul concubinei sale.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, incidentul între cei doi concubini s-a petrecut duminică seară. "În urmă cu două săptămâni, inculpatul s-a luat la bătaie cu unul din băieţii părţii vătămate şi a ajuns în spital, fiind externat săptămâna trecută. Duminică seară, băut fiind, i-a cerut bani femeii pentru a-şi scoate certificat medico-legal ca să-l poată reclama pe agresor, însă femeia a refuzat. Furios, acesta a luat un târnăcop şi l-a înfipt în pieptul victimei", a declarat pentru BIHOREANUL prim-procurorul Gavra.

Imediat după comiterea faptei, dându-şi seama de consecinţe, bărbatul a sunat la 112, iar femeia, Marioara Balaj, 49 ani, a fost internată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Oradea cu traumatism toraco-abdominal şi o plagă la nivelul inferior al sternului, fiind dusă imediat în sala de operaţie. În prezent, starea ei este stabilă.

Gheorghe Pop a fost reţinut marţi seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, iar în urma audierilor a recunoscut că şi-a lovit partenera de viaţă, punând fapta pe seama consumului exagerat de alcool.