Un bărbat în vârstă de 51 ani din localitatea bihoreană Arpăşel a fost arestat preventiv, după ce a intrat în casa unei consătene, a bătut-o şi a violat-o, iar înainte să plece a ameninţat-o că o omoară dacă îl reclamă.

Bărbatul a intrat în casa victimei sale vinerea trecută, în jurul orei 20, spărgând un geam şi forţând o uşă, iar pe proprietară, care a încercat să se apere, a bătut-o, iar apoi a violat-o. În final, înainte de a pleca, individul a ameninţat că o ucide dacă îl reclamă. 

Femeia a anunţat, însă, atacul, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 16 decembrie, când a şi ajuns la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Atacatorul a fost prins marţi de polițiștii Secției 9 de Poliție Rurală Cefa, care l-au şi reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de viol, violare de domiciliu, distrugere și amenințare.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, miercuri, violatorul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

"Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", spun poliţiştii. 

Măsura mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor, iar cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii din Cefa, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Salonta. 

Bărbatul, care se numeşte Mester Zoltan, este recidivist, petrecând peste 12 ani în detenţie pentru tâlhărie, furturi şi chiar pentru un viol comis în Ungaria.

El a fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare luna trecută, pe 7 noiembrie, după ce şi-a ispăşit ultima pedeapsă încasată în 2020, pentru o nouă tâlhărie.

Mester, după cum a descoperit BIHOREANUL, ceruse încă din septembrie să fie liberat condiţionat, pretinzând în faţa judecătorilor că "dacă nu va primi şansa de a fi liberat condiţionat, când va ieşi din penitenciar nu îşi va mai găsi loc de muncă, nu are la cine să se ducă şi va fi nevoit să comită o infracţiune". Solicitarea i-a fost respinsă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!