Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, poliţiştii din Beiuş au fost anunţaţi joi seară în jurul orei 22.30 despre faptul că un şofer aflat la volanul unui autoturism fără numere de înmatriculare a acroşat un autoturism parcat pe o stradă din localitate, iar apoi a părăsit locul faptei. "Poliţiştii au identificat şi oprit în trafic autoturismul în cauză, înmatriculat în judeţul Hunedoara, care era condus de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Hunedoara. Şoferul a fost testat cu aparatul etilo-test şi a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat Alina Dinu.

În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că, în cursul zilei de 1 aprilie, individul, Bogdan Viorel Leucuţa, a mai acroşat alte 10 autoturisme care fuseseră parcate pe străzile oraşului, provocând un prejudiciu de aproximativ 2.000 lei.

Totodată, s-a stabilit că tot joi, şoferul a fost oprit şi la Salonta, unde poliţiştii i-au reţinut certificatul de înmatriculare al maşinii, pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Poliţiştii au găsit asupra sa un cuţit, iar în portbagajul autoturismului au mai descoperit trei numere de înmatriculare care aparţineau unora dintre autoturismele avariate, precum şi un indicator din lemn, cu inscripţia Oradea -DN/76 pe care probabil l-a smuls din loc. Ba mai mult, potrivit unor surse judiciare, individul ar mai fi avut şi câteva plicuri de "iarbă" asupra lui, care au fost confiscate şi trimise pentru analiză la laborator.

Deocamdată, însă, Leucuţa a fost pus sub învinuire doar pentru distrugere. "Cercetările în cauză sunt continuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Beiuş, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului", a mai spus Alina Dinu.