Ofiţerii de investigare a fraudelor bihoreni au propus trimiterea în judecată a unui administrator de firmă din Reghin suspectat că ar fi prejudiciat o societate orădeană cu peste 250.000 lei, prin înşelăciune cu bilete la ordin fără acoperire, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie a judeţului Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

În cursul lunii iulie 2008, în calitate de administrator al unei firme din Reghin, tânărul în vârstă de 28 de ani a cumpărat diverse produse din carne de pasăre, în valoare totală de 312.444,31 lei, de la firma bihoreană Flavoia. Iniţial, pentru a câştiga încrederea reprezentanţilor firmei, el a achitat prima livrare de marfă, în valoare de 43.586,69 lei cu ordin de plată.

"Ulterior, pentru plata produselor din carne de pasăre achiziţionate pe bază de factură, a emis şapte bilete la ordin în valoare totală de 268.857,62 lei, care au fost refuzate la plată, din cauza lipsei totale de disponibil în cont", a declarat Alina Dinu.

După tranzacţiile cu Flavoia, bărbatul a încercat să-şi piardă urmele, cesionând părţile sociale ale societăţii unui boschetar.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.