Faimoasa cântăreață americană Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, au anunțat miercuri reprezentanții artistei. Conform BBC News, vedeta s-a confruntat în ultimii ani cu numeroase probleme de sănătate, inclusiv cancer și un atac cerebral. 

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a Tinei Turner. Cu muzica și pasiunea ei fără margini pentru viață, a fermecat milioane de fani din toată lumea și a inspirat starurile de mâine. Astăzi îi spunem la revedere unei prietene dragi, care ne lasă cea mai mare realizare: muzica ei”, se arată pe pagina oficială de Facebook a cântăreței.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner, care i-a devenit soț. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

În 1978, Tina Turner s-a despărțit de soțul ei care o abuza fizic și psihologic și și-a lansat o carieră solo de succes, ajungând să fie supranumită „regina rock'n'roll”, și datorită energiei pe care o aducea pe scenă. Ea a lansat melodii care au devenit hituri, precum „Let's Stay Together”, „Steamy Windows”, „Private Dancer”, „GoldenEye” (tema muzicală a unui film din seria James Bond), „It Takes Two” și „We Don't Need Another Hero”. 

Într-un interviu acordat în 2018 pentru revista Marie Claire, legendara cântăreață a spus: „Oamenii cred că viața mea a fost grea, dar eu cred că a fost o călătorie minunată”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!