Cătălin Mănoiu, consilierul local ALDE din Aleşd care a luptat pentru ca Primăria oraşului să plătească burse lunare elevilor merituoşi, a murit, marţi, la numai 40 de ani, în urma unui atac de cord.

Tragedia s-a produs marţi seară. Consilierul juca fotbal, când, la un moment dat, i s-a făcut rău şi a fost condus acasă de soţia sa. În momentul în care a intrat în curte, însă, acesta şi-a pierdut cunoştinţa.

Chemaţi de urgenţă, medicii Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor au încercat să-l resusciteze timp de două ore.

„Solicitarea a venit la ora 21.37 iar echipajul a ajuns la locuinţa pacientului în 3 minute. Medicul a încercat să-l resusciteze timp de două ore, însă fără succes. Echipajul a plecat la 23.40”, a declarat miercuri BIHOREANULUI managerul Ambulanţei Bihor, Gheorghe Pintea.

Cătălin Mănoiu, consilier local ALDE în Aleşd şi candidat la funcţia de primar al oraşului  la alegerile locale de anul trecut, a fost cel care a iniţiat şi susţinut un proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru ca liceenii cu media generală de minim 8,50 şi cu nota 10 la purtare să primească o bursă lunară de 100 de lei.

Consiliul Local Aleşd a şi votat propunerea lui Mănoiu de a aloca banii necesari şcolilor din oraş, iar începând de luna trecută burse sunt înmânate elevilor.

"Mi-ar plăcea să văd că şi colegi din alte oraşe urmează modelul Aleşdului. Cu toţii trebuie să înţelegem că trebuie să investim în copiii noştri şi să le "exploatăm" potenţialul în comunităţile de care aparţin. Până la urmă, aşa ne asigurăm viitorul", spunea Mănoiu într-un editorial pe care l-a semnat în săptămânalul BIHOREANUL

De altfel, acesta îşi dona indemnizaţia de consilier pentru a plăti mesele copiilor de la echipa de fotbal a oraşului Aleşd.

"A fost un om cu multă dragoste pentru copii şi multă iniţiativă. Acum se ocupa de organizarea unei manifestări sportive, Zilele sportului aleşdan, pentru care încerca să obţină şi fonduri de la Consiliul Judeţean", a declarat primarul Aleşdului, Ioan Todoca. 

Cătălin Mănoiu era căsătorit şi are trei copii, soţia sa, Teodora, fiind consilier juridic în cadrul Inspectoratului Şcolar Bihor.

Citiți aici și editorialul scris de consilier pentru suplimentul „Oradea Noastră”: Avem nevoie de lideri!