Fostul fotbalist şi director al Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul Gheorghe Bulc a încetat din viaţă în cursul zilei de joi.

Anunţul a fost făcut presei de actualul director al LPS Bihorul, Lucian Stance.

„Cu regret vă anunţ că fostul nostru coleg şi director Ioan Gheorghe Bulc a decedat. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, a transmis presei actualul director al clubului sportiv şcolar orădean.

„Vestea a venit ca o ghilotină la început de an. A fost un coleg foarte bun şi un director foarte bun şi nu o spun asta ca să respectăm vorba că de morţi numai de bine. Realmente, a fost un coleg bun, cu rezultate bune”, a declarat pentru BIHOREANUL Dan Matei, un alt fost director al CSS LPS Bihorul.

Născut în 1947, Gheorghe Bulc (foto) a fost mai întâi fotbalist, începându-şi cariera la Minerul Ştei, unde l-a avut ca antrenor tocmai pe Iosif Petscovschi. De aici s-a transferat la FC Bihor, unde ajuns în anul 1967 şi unde a jucat până în sezonul 1971-1972, când a fost nevoit să se retragă, din cauza unei accidentări serioase la genunchi. Ulterior el a fost şi antrenor la Tricolorul Beiuş şi LPS Bihorul.

Gheorghe Bulc s-a remarcat prin activitatea longevivă în funcţia de conducere la clubul sportiv şcolar. Bulc a devenit director la CSS Bihorul în anul 1977, funcţie pe care a ocupat-o până în 1990, când a devenit director la CSS 1, club care la începutul anilor 90 s-a transformat în CSS LPS Bihorul Oradea şi unde a continuat să fie director al unităţii şcolare până în anul 2008, când în locul său a venit Dan Matei.

Gheorghe Bulc a continuat să antreneze la LPS până în anul 2010, când s-a pensionat.

În anii de pensie el a locuit în Oradea, dar şi la Beiuş, unde avea o casă.

Conform lui Dan Matei, Bulc s-a remarcat ca antrenor în special prin grupa generaţiei de 76, în care vârf de lance a fost Adrian Anca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!