Fostul preşedinte al Judecătoriei Marghita, Nicolae Pălcuţ a murit, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Potrivit unor surse judiciare, fostul magistrat, care avea 60 de ani şi pleda ca avocat în cadrul Baroului Bihor, a ajuns luni seară la spital în stare de inconştienţă după ce a alunecat pe scările blocului în care locuieşte fiica sa şi s-a lovit la cap. Pălcuţ a suferit un traumatism cranio-cerebral care i-a fost fatal.

Fostul magistrat avea doar 3 săptămâni până la pensionare.

Nicolae Pălcuţ, fost preşedinte al Judecătoriei Marghita, a fost nevoit să demisioneze în 2003 după ce a fost filmat cu camera ascunsă de o echipă de reporteri sub acoperire a BIHOREANULUI, în timp ce se masturba în maşina personală, în faţa unei femei pe care o luase în maşină.

Scandalosul filmuleţ, cu gesturile şi dialogul dintre judecător şi pasageră, a fost făcut public pe toate posturile de televiziune, la vremea respectivă. Fostul judecător şi-a explicat gestul spunând că suferea de prostatită, o boală care l-ar fi obligat să urineze des şi să îşi "scuture" organul genital după asta însă a fost cercetat penal pentru perversiuni sexuale, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

Trimis în judecată, Pălcuţ a fost achitat pe motiv că fapta sa nu prezenta pericolul social al unei infractiuni şi sancţionat cu o amendă administrativă de 500 lei. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea nu a contestat decizia, astfel încât fostul magistrat a rămas cu cazierul curat şi a intrat în avocatură, în cadrul Baroului Bihor.