Analizele PCR efectuate în ultimele 24 de ore în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea au dus la diagnosticarea încă unui bihorean ca fiind infectat cu coronavirus, informează sursele BIHOREANULUI. Bilanţul îmbolnăvirilor a urcat astfel la un total de 672 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Potrivit surselor, în cursul zilei de duminică, în laboratoarele celor două mari spitale din Oradea au fost făcute 91 teste (38 la Municipal şi 53 la Judeţean), totalul analizelor procesate până acum urcând la 21.437.

În acelaşi interval de timp, în Spitalul Municipal a mai fost înregistrat încă un deces, al 23-lea conform statisticilor oficiale (unul fiind, însă, raportat eronat pentru judeţul Bihor, la începutul crizei sanitare). Sursele BIHOREANULUI arată că persoana care a încetat din viaţă duminică era un bărbat în vârstă de 80 de ani, suferind şi de alte afecţiuni, care fusese îngrijit la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Precedentul deces în rândul pacienților cu Covid-19 din Bihor fusese înregistrat în urmă cu aproape o lună, pe 30 mai.

Tot duminică, însă, la Municipal au fost declaraţi vindecaţi încă 6 pacienţi, ceea ce a dus totalul celor vindecaţi la 625, iar rata vindecărilor, conform unui comunicat emis luni dimineaţă de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, la 93,28% din totalul persoanelor diagnosticate cu Covid în judeţ.

În prezent, în Spitalul Municipal mai sunt internaţi 44 pacienţi, din care doar 24 reprezintă cazuri active. Pentru că numărul pacienţilor a scăzut sub 50, personalul unităţii a început încă de sâmbătă pregătirile pentru redeschidere, curăţind şi dezinfectând mai multe etaje ale clădirii din Rogerius, urmând ca în cursul zilei de luni bolnavii cu coronavirus (ce excepţia celor aflaţi la ATI), să fie mutaţi în vechea locaţie a secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Staţionarului II, pe strada Republicii.

În centrul de carantină de la Pădurea Neagră se aflau luni dimineaţă 6 persoane.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore poliţiştii bihoreni au verificat 782 de persoane aflate în izolare la domiciliu, aplicând pentru nerespectarea acestei măsuri o amendă de 1.000 lei.