O nouă veste tristă a îndoliat, miercuri după amiază, lumea sportului bihorean. Ioan Zare, fostul mare fotbalist al echipei FC Bihor, s-a stins la vârsta de 62 de ani.

Confruntat cu probleme de sănătate, Zare (foto mijloc) a fost internat în spital în ultimele zile, unde problemele lui s-au agravat, ajungând să fie intubat. Din păcate însă, miercuri după amiază, organismului nu a mai rezistat şi medicii i-au anunţat decesul.

"Ioan Zare, legenda fotbalului bihorean, căpitan de echipă ani de zile pentru FC Bihor, a jucat şi la Dinamo, Victoria Bucureşti, participant la Euro 84 cu Naţionala României, s-a stins din viaţă la 62 de ani, din păcate!!! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!", a scris pe Facebook, Sorin Simuţ, un alt fost jucător al FC Bihor, din cea mai bună perioadă a clubului orădean.

Născut pe 11 mai 1959, Ioan Zare şi-a început activitatea fotbalistică la FC Bihor, ajungând să evolueze la formaţia de seniori când încă nu avea 18 ani. Apoi, timp de opt ani a fost nelipsit din apărarea formaţiei orădene, fiind şi căpitan de echipă.

Evoluţiile sale foarte bune l-au făcut să fie convocat la echipa naţională, pentru care a jucat la turneul final al Campionatului European din anul 1984. De altfel, Ioan Zare a rămas singurul jucător care a evoluat la turneul final al unui Campionat European fiind legitimat în momentul respectiv la clubul FC Bihor.

După EURO 84, Zare a ajuns la Dinamo Bucureşti, iar trei ani mai târziu la Victoria Bucureşti, formaţie cu care a evoluat în cupele europene în cel mai bun sezon al acesteia.

După revoluţia din 1989, Ioan Zare a ajuns în campionatul Ungariei, unde a evoluat pentru formaţiile  Siofok şi Pecsi.

În urmă cu 6 ani, Ioan Zare a trecut prin momente tulburătoare, după ce fiul său, Adrian, s-a stins la doar 28 de ani, în Ungaria.

"În 2014, a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier, într-o zonă inoperabilă. S-a chinuit mult, săracul! I-au fost afectate întâi mâna şi piciorul drept, apoi suferinţa s-a extins. Trăia de la doi ani în Ungaria, unde s-a şi stins. L-am incinerat, iar apoi am adus urna cu cenuşă la Oradea, unde am înmormântat-o", mărturisea Ioan Zare pentru Gazeta Sporturilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!