Legenda fotbalului german Franz Beckenbauer a murit duminică la vârsta de 78 de ani, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate pe o perioadă îndelungată.

Franz Beckenbauer va rămâne cel mai sonor nume al istoriei fotbalului german. Supranumit „Kaiser Franz" pentru valoarea sa extraordinară și pentru eleganța lui, a atins gloria în fiecare aspect al sportului iubit, anunță gsp.ro.

Conform sursei citate, anunțul dispariției sale a fost făcut de familie în cursul zilei de luni. „Cu profundă tristețe, anunțăm că a murit în somn, duminică, înconjurat de familia lui. Vă rugăm să îl plângeți în tăcere și să vă abtineți de la întrebări”, arată GSP.ro.

Beckenbauer era internat în spital în ultima perioadă. Starea sa s-a degradat din 2015, odată cu moartea fiului lui, Ștefan. Legendarul fundaș suferea de Parkinson asociat cu demență, avea probleme cu inima și suferise un infarct ocular, potrivit Bild.

HotNews.ro scrie că Beckenbauer a fost considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Fost fundaş central, Beckenbauer a înscris 14 goluri în 103 meciuri jucate pentru echipa națională (1965-1977).

A fost campion mondial ca jucător (1974), dar și ca antrenor (1990), lucru pe care l-au mai reușit doar brazilianul Mario Zagallo (decedat și el pe 6 ianuarie 2024) și francezul Didier Deschamps.

Legendă la Bayern Munchen, Beckenbauer a jucat şi la Hamburg şi New York Cosmos şi a câştigat de două ori Balonul de Aur, în 1972 şi 1976.

După ce s-a retras ca jucător, „Kaiser Franz” a devenit antrenor al echipei Germaniei de Vest, înainte de a-şi încheia cei şase ani pe bancă după titlul mondial din 1990, în Italia, împotriva Argentinei lui Diego Maradona.

„La întoarcerea la Bayern Munchen, unde a preluat conducerea primei echipe în 1994 şi din nou în 1996, Franz Beckenbauer s-a impus ca unul dintre managerii emblematici ai clubului.

Preşedinte al Consiliului de Supraveghere până în 2009, când a fost înlocuit de Uli Hoeness, legendarul fost mijlocaş central a rămas preşedinte de onoare al clubului din Munchen până la moartea sa”, mai scrie HotNews.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!