Fost premier al Italiei, președinte al partidului Forza Italia și unul dintre cei mai controversați politicieni europeni, Silvio Berlusconi a murit luni în spitalul San Raffaele din Milano. Avea 86 de ani.

Potrivit Digi24.ro, care citează la rându-i agenția de presă ANSA din Italia, Silvio Berlusconi a fost internat vineri în spital pentru o serie de investigații în legătură cu leucemia care i-a fost descoperită recent. El suferea și de pneumonie. 

Fratele său, Paolo, și copiii lui Berlusconi au ajuns la spitalul San Raffaele luni dimineața, mai notează presa italiană.

Născut în 1936, Silvio Berlusconi a cunoscut succesul după ce a creat o rețea de televiziune privată în Italia, denumită inițial Fininvest, iar acum Mediaset. Ulterior, el a cumpărat clubul de fotbal AC Milan.

Silvio Berlusconi a avut trei mandate, mai scurte sau mai lungi, în funcția de premier al Italiei, cel mai recent în perioada 2008-2011. El a fost un personaj iubit de mulți italieni și „un fenomen”, după cum îl descrie Corriere della Sera.

De-a lungul carierei sale politice, el a fost implicat în scandaluri, inclusiv unele privind petreceri cu sex pe care le-ar fi organizat la reședința sa privată cât încă era premier. El a fost acuzat în 30 de procese, însă a primit doar o condamnare definitivă, într-un dosar de fraudă fiscală, conform ansa.it.

„A murit Silvio Berlusconi. Avea 86 de ani. Se încheie o parte din istoria italiană”, titrează publicația La Repubblica, care adaugă că acesta a dus o viață de „matador absolut”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!