Tânărul de 19 ani aflat la volanul Opelului izbit de un BMW, duminică seară, pe DN1, lângă Tinăud a murit la spital din cauza rănilor grave suferite.

Poliţiştii au făcut publice, luni, cauzele accidentului, cercetările la faţa locului stabilind că vina aparţine şoferului din BMW, un alt tânăr, în vârstă de 23 ani, din municipiul Reghin, judeţul Mureş, care a pierdut controlul maşinii. 

Potrivit comunicatului transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 duminică seară, la ora 21.06, şi s-a produs la intrare în localitatea Tinăud. 

Şoferul din Mureş conducea un BMW care tracta un trailer transport auto, dinspre Cluj înspre Aleșd, iar în timpul efectuării unei manevre de depășire, nu a reușit să revină în totalitate pe banda sa de circulație și a lovit insula de calmare a traficului rutier. În acel moment, el a pierdut controlul ansamblului, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar, din sens opus, de tânărul orădean de 19 ani.

"În urma accidentului rutier, tânărul de 19 ani, din Oradea, care conducea cel de-al doilea autoturism, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital, unde, ulterior, a decedat", spun poliţiştii. 

Totodată, un bărbat de 35 de ani, din Reghin, județul Mureș, pasager în BMW, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital, iar tânărul de 23 de ani, care conducea mașina, a suferit leziuni ușoare.

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd.