Pentru a patra zi consecutiv, în Bihor a mai murit un om pe fondul îmbolnăvirii cu Covid, astfel că bilanţul deceselor înregistrate în judeţ a crescut în ultimele 24 de ore la un total de 32, cu unul mai mult decât în ziua precedentă.

Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, de joi şi până vineri dimineaţă la ora 10,în Bihor au fost diagnosticate încă 53 de îmbolnăviri, totalul de la începutul pandemiei fiind de 1.194 cazuri.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, încă 14 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Sursele BIHOREANULUI arată că majoritatea persoanelor nou identificate cu Covid sunt din rândul celor care au fost în contact direct cu persoane confirmate anterior, dar şi 8 bihoreni care s-au testat la cerere, contra cost.

Cele 53 de persoane recent diagnosticate au domiciliul în Marghita, Oradea, Nojorid, Dobreşti, Ceica, Tileagd, Ineu, Bunteşti, Ciumeghiu, Batăr, Pomezeu, Lăzăreni, Ţeţchea, Lugaşu de Jos, Curăţele, Salonta, Tămăşeu, Cărpinet, Biharia, Finiş şi Vârciorog.

Vineri dimineaţă, la ora 8, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 211 pacienţi cu coronavirus, din care 7 la ATI. În această unitate, nu a mai fost declarată vindecată nici o persoană de trei zile, numărul cazurilor rezolvate rămânând la un total de 696 de la începutul pandemiei.

În ce priveşte situaţia la nivel naţional, cifrele comunicate oficial vineri de către Grupul de Comunicare Strategică reprezintă un dublu record, cu 1.378 noi îmbolnăviri (precedentul vârf fiind înregistrat pe 30 iulie, când au fost raportate 1.356 infectări) şi cu 50 de morţi în ultimele 24 de ore. La ATI sunt, în prezent, 446 pacienţi Covid în întreaga ţară.

Cele mai multe noi îmbolnăviri s-au înregistrat în București (199), Prahova (110), Argeș (96), Dâmbovița (86) şi Brașov (79).