Un bărbat de 32 de ani din municipiul Marghita a scăpat cu viaţă după ce s-a electrocutat agăţându-şi băţul de pescuit de un fir de curent de înaltă tensiune.

Accidentul s-a petrecut luni după amiază. Tânărul se afla împreună cu câţiva prieteni la pescuit la o baltă din comuna Abrămuţ şi, din neatenţie, a atins cu băţul un fir de curent de înaltă tensiune. Curentul i-a intrat prin mâna dreaptă şi a ieşit prin degetele de la picioare.

"Prietenii bărbatului au sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj de Poliţie pentru cercetări şi unul al Ambulanţei care l-a transportat pe rănit la Spitalul municipal Marghita", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

De la Marghita, însă, pescarul a fost transferat la Secţia Clinică de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă din Spitalul Judeţean Oradea, unde a fost operat în cursul zilei de marţi, medicii fiind obligaţi să-i îndepărteze ţesuturile necrozate de la degetele mari ale picioarelor. 

"Pacientul a avut o şansă incredibilă pentru că nu a fost carbonizat pe loc. Curentul i-a pătruns în organism, prin palma mâinii drepte cu care ţinea băţul, însă a fost tras în jos de pământ, probabil pentru că a ieşit prin degetele mari de la picioare. A suferit, într-adevăr, arsuri de gradul patru la nivelul celor două degete mari şi a trebuit intervenit chirurgical, însă acum este în afara oricărui pericol", a declarat pentru BIHOREANUL managerul spitalului, Carmen Pantiş.

Operaţja a fost efectuată de medicul şef al secţiei, dr. Ioan Teodor Urda, şi a constat în îndepărtarea pielii şi a ţesuturilor necrozate. "Au fost excizate pielea şi ţesuturile necrozate care, însă, se vor reface", spune Urda. 

Potrivit medicului, victima va rămâne sub supraveghere strictă în următoarele zile, deoarece zecile de mii de volţi care i-au străbătut organismul puteau să-i provoace şi unele probleme cardiace ori de coagulare nedepistate încă. "Starea pacientului este foarte bună însă va rămâne o perioadă supravegheat cardiologic, pentru a depista în timp util eventualele tulburări de ritm cardiac. Totodată, i se administrează anticoagulante şi antibiotice, pentru a evita complicaţiile", a mai spus Urda.