Maşina cu numere de înmatriculare bulgăreşti a fost oprită marţi după-amiază la Punctul de trecere a frontierei Salonta, iar în urma verificării actelor, poliţiştii au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, motiv pentru care au efectuat verificări suplimentare, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

"În urma controlului a reieşit că numerele de înmatriculare bulgăreşti care erau aplicate pe autoutilitara Daf aparţin unui autoturism marca Renault Clio", a declarat subinspectorul Simuţ.

Proprietarul autoutilitarei, aflat în maşină ca pasager, a declarat că a cumpărat maşina din Germania şi a plătit 1.000 de euro unei persoane din Drobeta Turnu Severin ca să i-o înmatriculeze în Bulgaria, iar acesta i-a predat în schimb documentele şi numerele, fără ca el să fi bănuit măcar că acestea sunt false.

"În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale faţă de salontan pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare", a mai arătat Simuţ.