Constructorii au demolat schelele de pe palatul Stern la începutul acestei săptămâni. Faţadele clădirii dinspre străzile Republicii şi Mihai Eminescu au fost reabilitate.

Constructorul a finalizat montarea învelitorilor din ţiglă profilată, refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale, înlocuirea grinzilor şi elementelor de şarpantă deteriorate şi refacerea faţadelor exterioare cu respectarea texturii originale a tencuielilor şi coloristicii ornamentelor.

"În proporţie de 90% s-au refăcut ornamentele la nivelul ferestrelor şi tencuielilor cu respectarea texturii originale pe strada Republicii nr. 10 şi s-au realizat reparaţii şi vopsitorii la tâmplăria existentă pe strada Republicii nr.10 A şi pe strada Mihai Eminescu", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În cadrul lucrărilor au fost recondiţionate porţile de la intrare şi au fost finalizate în proporţie de 80% lucrările de reabilitare a soclului din strada Republicii 10 A.

Zilele  trecute şantierul s-a mutat în gangul şi curtea interioară palatului, unde are loc refacerea tencuielilor şi vopsitoriilor iniţiale, lucrarea urmând să se încheie la sfârşitul lunii noiembrie.

Lucrările de reabilitare a palatului Stern au fost adjudecate de Constructorul Sălard pentru suma de un milion de lei.