Un bărbat de 27 de ani din Cluj a fost reținut de DIICOT după ce a prostit-o pe o tânără că o iubește, iar apoi a pus-o să se prostitueze în mai multe orașe din țară, inclusiv în Oradea, precum și în Germania. Mascații din Cluj au descins peste făptaș și au ridicat bani și carduri bancare. 

Potrivit unui comunicat publicat joi, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Cluj a dispus în aceeași zi reținerea bărbatului cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

„S-a reținut că, în cursul anului 2021, simulând o relație de iubire, acesta a recrutat o persoană vătămată majoră, iar până în luna decembrie 2023, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, a transportat-o și adăpostit-o în diferite locații situate în Cluj, Iași, Suceava, Oradea, Piatra Neamț, Timișoara, Brașov, dar și în diferite localități din Germania, obligând-o la practicarea prostituției”, se arată în informarea DIICOT. 

Banii primiți de la clienți au fost însușiți de „iubitul” care o punea să se prostitueze. 

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate sume de bani în lei și euro, carduri bancare, precum și alte mijloace de probă”, mai transmit procurorii. 

Aceștia au cerut Tribunalului Cluj să-l aresteze pe tânăr pentru 30 de zile. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!