Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Gepiș a fost reținut de polițiști, care, în urma unor cercetări, au constatat că acesta a spânzurat câinele unui consătean. Recent, tot în Bihor, un bărbat de 71 de ani a fost reținut pentru o faptă similară. 

„La data de 15 iulie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 40 de ani, din localitatea Gepiș, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de ucidere cu intenţie a unui animal, fără drept”, se arată într-un comunicat trimis marți de Poliția Bihor. 

În aceeași informare se detaliază că „din cercetări a rezultat că, în cursul nopții de 9 spre 10 iulie a.c., în jurul orei 00.30, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Cărănzel, ar fi ucis cu intenție, fără drept, prin spânzurare, un câine de rasă comună, femelă, de culoare albă, de aproximativ 4 ani, care aparținea unui consătean”. 

Fapta le-a fost sesizată însă polițiștilor abia pe 15 iulie, iar aceștia l-au identificat pe autor.

„La data de 16 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor îl vor prezenta pe bărbatul de 40 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale”, mai arată reprezentanții IPJ Bihor. 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Amintim că, potrivit legii, uciderea animalelor cu intenție, fără drept, este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!