Detractorii primarului Ilie Bolojan se pot simţi răzbunaţi. După ani de "urări de bine", joi după-amiază, a trăsnit în Primărie!

Descărcarea electrică a avut loc în jurul orei 15:30, în timpul furtunii care a măturat zona centrală a oraşului, şi a fost atât de puternică încât a  întrerupt alimentarea cu energie electrică în palatul administrativ al oraşului.

Incidentul a scos din funcţiune serverele, routerele, lifturile, centrala telefonică şi toată aparatura.

Potrivit primelor informaţii, trăsnetul ar fi prăjit câteva switch-uri de reţea şi calculatoare.

"În momentul de faţă facem evaluarea pagubelor. Serverele funcţionează, dar verificăm toate echipamentele din clădire", a declarat pentru BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că, în ciuda defecţiunilor, nu s-au înregistrat pierderi de date.

"Până la această oră nu a reclamat nimeni pierderi de date privind documentele în lucru, încasările ori amenzile pe rol. Primăria are un sistem de back-up care era în funcţiune", a afirmat directorul economic al municipalităţii, Eduard Florea.

Vineri la prânz inventarierea pagubelor era încă în toi, iar reprezentanţii Primăriei făceau verificări dacă incidentul are sau nu legătură cu lucrările de reabilitare a palatului administrativ.

Angajaţii municipalităţii bănuiesc că muncitorii ar fi dezafectat instalaţia de împământare ca să nu fie încurcaţi de cabluri şi fire.