Accidentul a avut loc luni, la prânz, în condiţii deocamdată neelucidate. „Poliţiştii Serviciului judeţean de Poliţie Transporturi au fost anunţaţi prin 112 despre faptul că, între staţiile CFR Oradea şi Oradea Est, un tren de marfă a accidentat o persoană de sex masculin. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că victima ar fi traversat printr-un loc nepermis şi fără să se asigure, însă ancheta la faţa locului este încă în desfăşurare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Poliţiştii verifică, însă, şi eventualitatea unei tentative de suicid deoarece, din declaraţiile mecanicului de pe locomotiva marfarului, bărbatul s-a oprit dinadins pe liniile de tren. „S-a oprit între şine şi şi-a pus mâinile la ochi", a declarat mecanicul, care spune că a apăsat imediat pe frâne, însă nu a reuşit să îl evite.

Din fericire, victima a scăpat cu viaţă, fiind transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea. Şeful UPU, dr. Hadrian Borcea, susţine că acesta a suferit numeroase leziuni la nivelul picioarelor, toracelui şi capului, însă, deocamdată, viaţa nu îi este în pericol.

„Pacientul este supus unor investigaţii medicale, inclusiv toxicologice. Este suspect de fractură de femur, are plăgi urâte la nivelul membrelor. Practic, a fost acroşat de tren şi aruncat între şine. Deocamdată starea lui este stabilă, însă este în stare de şoc, nu îşi aduce aminte de nimic", a explicat şeful UPU.

UPDATE

Marţi, sinucigaşul a fost identificat de poliţişti ca fiind un tânăr de 19 ani din Satu Mare. Oamenii legii nu au reuşit deocamdată să afle ce căuta băiatul la Oradea şi nici ce l-a determinat să se arunce în faţa trenului. Internat pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului clinic judeţean Oradea, tânărul este în afara oricărui pericol şi e supravegheat îndeaproape de părinţi. "Pacientul este echilibrat şi conştient", a declarat pentru BIHOREANUL managerul spitalului, Florian Bodog.