A treia oară s-ar putea să fie cu noroc. Două asocieri de firme formate din Construcţii Bihor şi Terratest Geotehnic, respectiv Rost Construct, De Vipo şi Artland Tehnologie Construttive şi-au depus oferte la cea de-a treia licitaţie, organizată miercuri, pentru construirea viitoarei parcări subterane. Primele două licitaţii organizate pentru atribuirea lucrărilor au fost anulate de municipalitate.

Viitoarea parcare din piaţa Independenţei va avea 455 locuri de parcare dispuse pe trei nivele. Investiţia se ridică la 26,6 milioane lei şi va trebui finalizată în 18 luni.

La finalul lucrărilor, municipalitatea va plăti 70% din valoarea lucrărilor prin Administraţia Domeniului Public în termen de trei ani, printr-un credit furnizor, iar firma RCS-RDS care deţine o parte din terenul pe care se va construi parcarea va contribui cu 30% din valoarea totală a lucrărilor. După finalizarea execuţiei, parcarea subterană de pe strada Independenţei va intra în patrimoniul Administraţiei Imobiliare Oradea.