În Spitalul Municipal din Oradea a mai încetat din viaţă încă un pacient cu coronavirus, bilanţul pierderilor de vieţi pe fondul infectării cu Covid în Bihor ajungând joi la un total de 31 de la începutul pandemiei.

Sursele BIHOREANULUI afirmă că decesul cel mai recent, consemnat miercuri seară la ora 19, este al unui bărbat de 65 de ani din Vaşcău care fusese internat în data de 26 iulie, fără a furniza însă detalii cu privire la alte afecţiuni de care acesta ar fi suferit.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost depistate în Bihor, conform Grupului de Comunicare Strategică, încă 35 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, bilanţul oficial fiind de 1.141 îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

În schimb, sursele locale afirmă că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.146 după ce în ultimele 24 de ore au fost depistate, de fapt, 40 de noi cazuri. Cel mai probabil, diferenţa este explicabilă prin orele diferite de raportare sau prin erori de raportare de la Direcţiile de Sănătate Publică la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, între persoanele testate ale căror rezultate au ieşit pozitive în ultimele 24 de ore se află şi o asistentă de la secţia de Pneumologie a Spitalului Municipal din Oradea.

În ce priveşte provenienţa geografică a acestor persoane, ele au domicilul în Oradea, Beiuş, Ţeţchea, Oşorhei, Budureasa, Brusturi, Pietroasa, Sântandrei, Copăcel, Săcueni şi Dobreşti.

În ultimele 24 de ore, în Spitalul Municipal nu a mai fost declarat vindecat nici un pacient, bilanţul cazurilor rezolvate rămânând de 696 de la începutul pandemiei, iar rata vindecărilor coborând, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, la 62,93% din totalul persoanelor diagnosticate în judeţ.

Joi dimineaţă, în Spitalul Municipal erau internaţi 195 pacienţi cu coronavirus, din care 8 în compartimentul ATI Covid, a cărui capacitate este de 10 paturi.

Răspândirea virusului continuă şi la nivel naţional. Joi, la ora 13, Grupul de Comunicare Strategică a raportat că în urma testelor efectuate în ultimele 24 de ore s-au găsit nu mai puţin de 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19). 

De la debutul pandemiei, 2.566 români diagnosticaţi cu Covid-19 au decedat. De miercuri până joi s-au înregistrat 45 de decese, un singur pacient neavând comorbidităţi. 

De asemenea, sute de români sunt internaţi pe secţiile de Terapie Intensivă în stare gravă. Este vorba mai precis de 458 de pacienţi.