Judecătoria Beiuş a dispus, vineri, arestarea în lipsă a unui tânăr de 22 ani din satul Vintere, sub acuzaţia de viol, a anunţat, luni, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău. Cristian Toderaş este dispărut de acasă de mai bine de trei săptămâni şi este căutat de poliţişti, după ce în noaptea de 29 spre 30 ianuarie a agresat sexual o adolescentă în staţiunea Stâna de Vale.

Victima violatorului, o orădeancă de 16 ani aflată în vizită la bunicii din comuna Căpâlna, a fost acostată de Toderaş la o discotecă din Petid. "Victima se afla împreună cu un grup de prietene la discotecă, iar inculpatul s-a oferit să le conducă acasă cu maşina. Fetele au acceptat şi au urcat în autoturism, care era condus de un prieten al acestuia", a explicat Sabău.

Au sărit din maşină

Înainte, însă, Toderaş le-a convins pe cele 5 fete să îl însoţească până la o benzinărie din Copăceni, ca să-şi cumpere de mâncare, de unde, mai apoi, s-au întors în Vintere, la locuinţa lui Toderaş. De aici au pornit spre Căpâlna, însă pe drum Toderaş s-a răzgândit, cerându-i şoferului, Vasile Presejniuc, să întoarcă spre Stâna de Vale.

În acel moment, două dintre fete au sărit din autoturism, pentru a merge acasă, celelalte trei fiind transportate până în staţiune. Acolo, Toderaş i-a propus prietenului său să coboare împreună cu însoţitoarele victimei şi să intre în local, urmând ca el şi adolescenta să parcheze maşina şi să vină după ei. În loc să parcheze, tânărul a pornit spre Izvorul Minunilor, unde a oprit şi, ameninţând-o pe fată că o omoară şi o lasă pradă animalelor sălbatice, a violat-o.

În stare de şoc 

Toderaş a fost surprins chiar în timpul actului sexual de pietenele fetei şi de Presejniuc, după ce una dintre ele a sunat-o pe victimă şi a auzit-o plângând, implorând-o să o salveze. Când au ajuns lângă maşină, cele două fete s-au uitat pe geam şi l-au văzut pe Toderaş pe scaunul din dreapta, peste victimă. Portierele erau însă blocate din interior, iar bărbatul le-a deschis doar după aproximativ 10 minute, pentru a porni spre casă.

"Inculpatul le-a dus pe fete până la bunicii victimei sale. Pe drum, după cum spun fetele, victima a plâns şi tremura, fiind într-o stare vădită de tulburare, iar când au ajuns în sat le-a povestit prietenelor sale ce s-a întâmplat", a mai arătat procurorul.

O zi mai târziu, adolescenta s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală, iar apoi la Poliţia Beiuş, pentru a-l reclama pe violatorul său care, însă, a dispărut. "A fost căutat de mai multe ori, fără să fie găsit, motiv pentru care s-a solicitat arestarea în lipsă, solicitare admisă de Judecătoria Beiuş. Pentru fapta sa, inculpatul riscă închisoare între 3 şi 10 ani", a mai arătat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.