Magistraţii Judecătoriei Marghita au dispus arestarea pe 29 de zile a unui bărbat de 38 de ani din comuna Curtuişeni, cercetat pentru violarea unei adolescente de 16 ani, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, Dorel Moţiu.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că în noaptea de 23 spre 24 octombrie, în jurul orei 2, prin constrângere a întreţinut relaţii sexuale cu o adolescentă de 16 ani, fata concubinei sale. Pentru a forţa victima să i se supună, bărbatul i-a aplicat mai multe lovituri care i-au provocat fetei leziuni ce au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale", a declarat Moţiu.

Potrivit acestuia, fapta bărbatului are şi circumstanţe agravante, deoarece minora se afla în îngrijirea şi ocrotirea lui, datorită faptului că trăieşte de 22 de ani în concubinaj cu mama fetei.

"Inculpatul nu este la prima infracţiune. El a mai fost condamnat pentru tentativă de tâlhărie şi furt calificat, în cursul anilor 1995 şi 1997", a mai arătat prim-procurorul Parchetului din Marghita.