Incidentul s-a petrecut în comuna Călacea, unde orădeanul de 44 de ani se stabilise după ce a fost eliberat din Penitenciar, în noiembrie anul trecut, unde a ispăşit aproximativ 10 ani pentru mai multe furturi, strângând la activ 6 condamnări.

"Bărbatul a fost reţinut marţi dimineaţa, după ce poliţiştii au descoperit că a furat un autoturism din Marghita, maşină pe care, după ce a ajuns în Olcea, a abandonat-o pe drumul comunal 97 Olcea - Călacea, unde a şi fost găsită marţi", a declarat prim-procurorul Parchetului Marghita, Dorel Moţiu.

Din cercetările ulterioare, poliţiştii au descoperit că în noaptea de luni spre marţi, individul a încercat să mai fure încă alte două autoturisme din Marghita, însă a eşuat lamentabil. Pe unul nu a reuşit să îl pornească iar pe cel de-al doilea l-a abandonat pe o stradă din localitate pentru că a rămas fără combustibil.

Orădeanul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat Judecătoriei Marghita cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. La propunerea procurorilor, instanţa a dispus arestarea hoţului pentru o perioadă de 29 de zile, constatând că acesta este recidivist şi că mai are de executat nu mai puţin de 663 de zile de închisoare.

"Inculpatul a recunoscut furturile, însă a refuzat să explice motivele pentru care le-a comis", a mai spus prim-procurorul Parchetului Marghita.