Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr de 22 de ani din comuna Boianu Mare pentru violare de domiciliu, după ce a intrat de două ori în casa unei pensionare de 70 de ani din comună, a anunţat, joi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, Dorel Moţiu.

"Pe 27 februarie, respectiv 14 martie, de fiecare dată noaptea, în jurul orei 2.00, inculpatul a pătruns în locuinţa unei persoane septuagenare, s-a aşezat lângă aceasta în pat şi a încercat să o violeze. Însă nu a reuşit, deoarece fiul victimei a intervenit, trezit de strigătele de ajutor ale mamei. Cu prima ocazie a fugit înainte să fie prins, însă a doua oară a fost identificat de către fiul victimei", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Potrivit sursei citate, deşi iniţial tânărul a fost pus sub acuzaţia de violare de domiciliu şi viol, ulterior femeia şi-a retras plângerea făcută împotriva violatorului, acesta fiind în final trimis în judecată doar pentru acuzaţia de violare de domiciliu.

Tânărul, Ioan Mudura, nici măcar nu este la prima agresiune sexuală. În 2007, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru viol.