Abatorul clandestin a fost descoperit, joi, într-o acţiune comună a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor şi inspectorilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, în clădire au fost descoperite 735 kilograme de carcasă de vită şi porc, 53,3 kilograme de organe şi trei piei de vită, în valoare totală de aproximativ 7.550 lei.

Întreaga cantitate de produse a fost sechestrată, urmând să fie distrusă.

"Totodată, au fost ridicate diverse caiete cu evidenţe, manuale şi crotalii aparţinând unor animale sacrificate anterior, care atestă efectuarea unor operaţiuni comerciale ce nu au fost evidenţiate şi declarate organelor fiscale", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din primele cercetări, proprietarul, Marius Avram, bărbat de 36 ani din Tinca, a pornit afacerea în decembrie anul trecut şi, până să fie descoperit, a vândut la negru carnea şi produsele din carne rezultate în urma sacrificării animalelor, atât către persoane fizice cât şi juridice. Totul, fără ca produsele să fie supuse unor analize, care să ateste dacă acestea erau bune pentru consum sau nu.

Patronul este suspect acum pentru evaziune fiscală, iar cu ajutorul crotaliilor găsite, poliţiştii SIF Bihor urmează să stabilească, măcar în parte, valoarea pagubei pe care l-a provocat bugetului.