Miercuri s-a încheiat turneul final al Campionatului Naţional de baschet feminin rezervat categoriei U16, competiţie care a avut loc în Parcul Municipal Ploieşti Vest şi la care au participat cinci echipe.

În prima fază, acestea au fost împărţite în două grupe. Din prima grupă a făcut parte şi formaţia orădeană ABCU, alături de CSS Craiova şi CS Olimpia Rapid Bucureşti.

După ce au câştigat cu CSS Craiova, cu scorul de 54-48, orădencele au pierdut apoi, după un meci dramatic, extrem de spectaculos, la doar 4 puncte diferenţă, cu scorul de 53-57, în faţa formaţiei din Bucureşti, calificându-se în finala mică.

Pentru finala mare s-a calificat CS Olimpia Rapid Bucureşti, echipă care a trecut şi de formaţia din Craiova cu scorul de 61-22.

În grupa a II-a au evoluat CSS nr. 4 Bucureşti şi LPS CSS Satu-Mare, care au disputat două meciuri de departajare pentru a stabili care formaţie va merge în finala mare. S-au calificat în ultimul act baschetbalistele din Satu-Mare, după scorurile de 34-36 şi 29-25.

Fetele de la ABCU Oradea, formaţie antrenată de Daniel şi Ioana Anica, au jucat apoi în finala mică, împotriva celor de la CSS nr. 4 Bucureşti, pe care le-a învins cu scorul de 44-31, repetând astfel frumoasa performanţă a colegelor mai mici de la U15, ambele echipe ale clubului orădean întorcându-se acasă cu medaliile de bronz.

De remarcat că, dintre toate formaţiile participante la Turneul Final U16F, ABCU Oradea a avut cea mai mare medie de puncte marcate/meci de 50.3, urmată  fiind de vicecampioana CS Olimpia Rapid Bucureşti, cu 49,6 puncte/meci.

"Ne bucurăm de evoluţia evidentă a jucătoarelor noastre, de la an la an, şi sperăm să avem puterea de a continua în acelaşi ritm. (...) Ne exprimăm speranţa că astfel de evenimente se vor repeta, având în vedere succesul de care s-a bucurat până acum", a declarat Ioana Anica, preşedintele şi unul dintre antrenorii clubului orădean.

Echipa ABCU Oradea, medaliată cu bronz la CN U16 la baschet feminin le-a cuprins pe jucătoarele: Anisia Croitoru, Alexia Creţ, Lorena Milas, Oana Ceh, Kira Szallai, Alexia Ilea, Anna Pap, Iasmina Buştean, Flavia Dan, Amelie Motoc, Carla Oros şi Iulia Huciu.