Decizie bizară luată de Administraţia Imobiliară Oradea la începutul acestei săptămâni. Pentru ca parcagiii să-i poată amenda legal pe şoferii indisciplinaţi şi să le poată ridica maşinile, funcţionarii au decis înființarea a două treceri de pietoni pe trotuar la intersecţia Pieței Unirii cu strada Vasile Alecsandri.

Marcajele vor fi şterse, însă, după ce vestea a ajuns în presă şi, așa, şi la conducerea primăriei. "Este o măsură aberantă care nu rezolvă nicio problemă de trafic, aşa că marcajele vor fi şterse", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, cele două marcaje au fost trasate de angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea fără ştirea conducerii Primăriei. "Am vorbit cu reprezentanţii firmei care se ocupă de întreţinerea străzilor pe malul stâng al Crişului Repede şi nu ştiau nimic despre această lucrare. L-am rugat pe domnul director Mircea Ghitea să verifice în teren despre ce este vorba, pentru că nici Direcţia Tehnică nu comandase trasarea acestor marcaje. În final am aflat că lucrarea a fost făcută de AIO", a explicat viceprimarul.

Acesta a afirmat că AIO a solicitat Comisiei de circulaţie montarea de indicatoare de circulaţie care să interzică în mod expres parcarea pe trotuar în intersecţia Pieţei Unirii cu strada Vasile Alecsandri. Angajaţii Serviciului Parcări au cerut montarea indicatoarelor pentru a avea temei legal să ridice maşinile parcare neregulamentar pe cele două trotuare pentru că îngreunează circulaţia pietonilor.

"Propunerea AIO a fost respinsă pe considerentul că în următoarele luni vor fi demarate lucrările de refacere a Pieţei Unirii, iar indicatoarele vor fi oricum îndepărtate. Atunci, AIO a trasat pe cele două trotuare două treceri de pietoni, ca să fie evident pentru şoferi că nu se poate parca acolo", a spus Mircea Mălan.

Viceprimarul a calificat măsura luată de conducerea AIO drept "aberantă". Mălan a dispus ştergerea celor două marcaje în cel mai scurt timp şi revenirea la situaţia iniţială.