Un bărbat în vârstă de 46 ani din comuna Sârbi a fost arestat preventiv, după ce şi-a tâlhărit un consătean în Oradea, în zona Depoului de locomotive.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a comis tâlhăria săptămâna trecută, pe 3 februarie. "În timp ce se afla în zona Depoului de locomotive CFR Oradea, acesta l-ar fi deposedat, prin violență, pe un bărbat de 59 de ani, tot din comuna Sârbi, de un portmoneu în care se aflau 2.000 de lei", scrie în informarea polițiștilor. 

Victima e nu doar consătean cu tâlharul, ci i-a fost şi tovarăş în Penitenciar, spun sursele BIHOREANULUI. Cert e că făptaşul nu a reuşit să fugă cu banii furaţi. Acesta a fost găsit la scurt timp de la săvârșirea faptei, în imediata apropiere, de polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor, cu sprijinul polițiștilor de la Poliția Municipiului Oradea și al unor cetățeni care au auzit strigătele de ajutor ale victimei.

În urma agresiunii, bărbatul de 59 de ani a scăpat cu leziuni uşoare, „care necesită pentru vindecare 3 zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în informare.  Prejudiciul cauzat a fost recuperat integral.

Tâlharul, care se numeşte Erdei Peter, este multirecidivist, având numeroase condamnări pentru furturi şi tâlhării, spun surse apropiate anchetei. El a fost eliberat condiţionat vara trecută, după o condamnare primită pentru furt, şi, pe lângă tâlhăria comisă acum la Oradea, e judecat pentru tâlhărie calificată, la Judecătoria Marghita. 

Erdei Peter a fost reţinut marţi, 6 februarie, iar o zi mai târziu a fost prezentat la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis cererea şi a emis pe numele lui Erdei un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care bărbatul o mai poate contesta la Tribunalul Bihor. Cercetările în caz sunt continuate la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!