Preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea, a devenit miercuri primul şef de organizaţie politică judeţeană care vorbeşte despre alegerile parlamentare ce se vor desfăşura la toamnă. „ALDE va aborda singur alegerile parlamentare”, a declarat Bodea într-o conferinţă de presă, adăugând că „în următoarele două-trei săptămâni vom avea un cerc restrâns de persoane pe care le vom propune drept candidaţi”.

La cererea jurnaliştilor, Bodea a dezvăluit şi numele colegilor din „cercul restrâns” de posibili candidaţi: „Subsemnatul, Dorin Corcheş, Octavian Bara, Ioan Mintaş, Ciprian Blejan şi Emil Floruţ”. În condiţiile în care nu toate aceste nume sunt cunoscute, Bodea a explicat că Blejan este „fostul ginere al lui Octavian Bot”, fostul deputat decedat anul trecut, iar Floruţ este inginer.

Preşedintele ALDE Bihor a precizat că toţi aceştia sunt "interesaţi" să candideze la Camera Deputaţilor, dar lista va fi definitivată prin votul conducerii judeţene şi prin decizia celei centrale a partidului.

Cât despre sine, întrebat de ce ar vrea să candideze la Parlament după ce abia a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în urma alegerilor locale din iunie, Bodea a afirmat că eventuala sa candidatură ar fi doar „o psibilitate”.

Şeful ALDE Bihor şi-a exprimat, de asemenea, convingerea că partidul său „va obţine un scor şi mai mare decât la locale”, pe de o parte datorită faptului că în Ardeal „liberalismul a avut totdeauna o trecere mai mare”, iar pe de altă parte mulţumită bunului renume al guvernării Tăriceanu şi a faptului că, în opinia lui Bodea, guvernarea tehnocrată ar fi stârnit atât nemulţumirea clasei politice, cât şi a alegătorilor.