Consiliul Judeţean a dat dovadă de opacitate, consideră Prefectura Bihor. Într-un comunicat dat publicităţii marţi, prefectul Claudiu Pop a arătat că a cerut "reanalizarea Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 21 din 12 februarie 2012 privind adoptarea bugetului judeţului Bihor" pe anul în curs.

Motivul? Conducerea CJ nu a "îndeplinit prevederile legale din Legea finanţelor publice locale referitoare la publicitatea proiectului înaintea supunerii spre aprobare".

Mai exact, arată Prefectura, înainte de a-l supune aprobării aleşilor bihorenilor, proiectul de buget trebuia publicat în presă sau afişat la sediul instituţiei, cu 15 zile înaintea şedinţei de Consiliu, "pentru ca locuitorii judeţului să poată depune contestaţii", după care Consiliul avea termen de 5 zile pentru a aproba proiectul împreună cu raportul ordonatorului principal de credite, adică al preşedintelui CJ Bihor.

"Din cele transmise la Instituţia Prefectului Judeţului Bihor nefăcându-se dovada îndeplinirii acestor proceduri, s-a recurs la acest demers cu solicitarea de a ne transmite măsurile legale ce vor fi dispuse pentru intrarea în legalitate", se arată în comunicatul prefectului Claudiu Pop.

Citiţi pe această temă şi articolul "Bugetul Consiliului Judeţean Bihor, dijmuit de Guvern: e cu aproape o zecime mai mic decât anul trecut"