Abigail Bordaş, adolescenta de 13 ani care la începutul lunii august a fugit de acasă după ce şi-a înjunghiat bunica, e din nou dispărută. Copila, care a fost găsită la sfârşitul săptămânii trecute şi a fost dată în grija Direcţiei de asistenţă socială şi pentru protecţia copilului (DGASPC), a fugit, marţi, în jurul orei 12, din sediul Direcţiei, unde fusese dusă la o evaluare psihologică.

Şi-a schimbat hainele

Noua dispariţie a fetei nu a fost anunţată, oficial, de autorităţi, fiind semnalată BIHOREANULUI de diverse persoane. Una dintre acestea a trimis un mail pe adresa redacţiei, arătându-se surprinsă de faptul că minora a fugit de marţi din centrul unde a fost dusă de poliţişti, iar "aceştia din urmă nu spun nimic presei sau publicului". "Nu cred că e normal, având în vedere fapta minorei, care e liberă pe străzile Oradiei", se arată în mesaj.

Şi mama lui Abigail este revoltată de faptul că a aflat de noua dispariţie a copilei de la o cunoştinţă şi nu de la cei care o aveau în îngrijire. "Eu am primit un telefon de la o cunoştinţă, marţi, în jurul orei 13. Era mirată că Abigail se plimbă pe stradă, în timp ce ar fi trebuit să fie în centru. Am sunat la DGASPC, să văd ce s-a întâmplat, dar în prima fază nici nu am avut cu cine vorbi", a declarat BIHOREANULUI Anca Bordaş. Abia după încă o oră, un funcţionar a sunat-o şi i-a spus că fata a dispărut după ce a fost scoasă din centrul unde era cazată pentru a fi dusă la evaluare psihologică, la sediul DGASPC.

Între timp, femeia a fost căutată de mai multe persoane, iar din descrierile lor, adolescenta pare că are un loc unde se refugiază, pentru că s-a schimbat de hainele cu care a fost în centru. "Dacă o vede cineva, rugămintea e să sune la Poliţie, pentru că este un copil bolnav", a mai spus mama.

De sub nasul lor

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii DGASPC susţin că adolescenta a fugit din curtea instituţiei, unde fusese dusă pentru evaluare, invocând faptul că are nevoie să iasă "la aer".

"Prima dată s-a cerut la toaletă. Apoi a cerut să fie chemată mama ei. Am sunat-o, dar nu am putut vorbi cu doamna, pentru că era într-o discuţie. În timp ce aşteptam să vorbim cu mama, copila s-a cerut afară, ca să ia aer. A ieşit împreună cu o angajată şi a luat-o la fugă. La noi nu sunt gratii, poarta nu e închisă", a declarat şeful Direcţiei, Călin Puia, care susţine că, la 3 minute după fuga adolescentei, angajaţii DGASPC au şi sunat la Poliţie, ca să solicite ajutor pentru găsirea ei.

Căutată de Poliţie

Informaţia privind noua dispariţie a fetei-problemă a fost confirmată, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, care a declarat că poliţiştii au început deja căutările pentru găsirea fetei. "S-a solicitat urmărirea naţională a minorei şi se efectuează activităţi specifice pentru găsirea acesteia", a declarat comisarul Dinu.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri la prânz, la momentul dispariţiei Abigail purta tricou roz, cu mânecă scurtă, colanţi negri şi balerini albi, cu fundiţe. Ea are aproximativ 1,60 m înălţime, 46 kg, faţă ovală, ochi căprui, păr şaten închis, de lungime medie, este tunsă scurt în partea stângă, are un semn congenital la baza gâtului şi o cicatrice pe claviculă, în partea stângă. "Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea minorei sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă - 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie", arată Poliţia.

După cum se ştie, adolescenta Abigail Bordaş a fost internată joia trecută într-un centru pentru copii abuzaţi al DGASPC Bihor, după ce a fost căutată mai bine de o săptămână de poliţişti, Abigail fugind de acasă în seara zilei de 8 august, la scurt timp după ce şi-a înjunghiat bunica pentru că nu a lăsat-o să-şi vadă tatăl. Bărbatul a părăsit-o pe mama fetei când aceasta era gravidă şi avea interdicţie de a se apropia de copilă, în baza unui ordin de protecţie emis de Judecătoria Oradea.