Două eleve din Bihor, Bianca și Denisa, au reușit să fie perfecte la probele examenului de Bacalaureat din această vară, iar profesorii le-au notat cu 10 pe linie. Ambele au studiat la colegii din Oradea și spun că probele examenului nu au fost dificile. 

Absolventă a specializării de Filologie a Colegiului Național „Onisifor Ghibu”, Denisa Sotiuț (19 ani) a obținut 10 pe linie la probele de Limba și literatura română, Istorie și Logică, argumentare și comunicare. 

Spera la note mari, dar nu se aștepta la note maxime. Ex-liceana a învățat pe cont propriu, fără a apela la meditații. „Sunt foarte fericită. Mă așteptam la o medie peste 9, dar în niciun caz nu mă așteptam la 10”, a povestit BIHOREANULUI tânăra (foto dreapta).

La Limba și literatura română nu i-a plăcut în mod deosebit subiectul, „dar văd că a fost bine ce am scris”. 

Denisa Sotiuț plănuiește să se înscrie la Facultatea de Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea, la programul Resurse Umane. Până atunci, vrea să se bucure de reușita ei. „Am înțeles că vom primi (n.r. – elevii cu media 10 la Bacalaureat) bilete la festivalurile acestea de vară, la Untold, la Neversea. Aș vrea să mă duc și să mă distrez”, spune Denisa. 

Cealaltă zecisă la Bac din Bihor este Bianca-Liana Fürtös (18 ani), absolventă a specializării Științele Naturii la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Ea a obținut note maxime la probele de Limba și literatura română, Matematică (M2) și Anatomie, fiziologie umană, genetică și ecologie umană. „Bianca este un copil de excepție. Este olimpică la matematică și a avut un parcurs exemplar la noi în școală încă din clasa a V-a”, a spus despre zecistă Livia Muntean, directoarea colegiului.

Într-o discuție cu reporterul BIHOREANULUI, zecista (foto stânga) a spus că examenele i s-au părut accesibile. „Chiar dacă am prins doi ani de pandemie, prin implicarea profesorilor nu am simțit vreo diferență (n.r. – în nivelul de pregătire)”, a spus tânăra. 

La fel ca Denisa, Bianca anticipa că va primi note mari, dar nu credea că vor fi note maxime. „Sunt foarte bucuroasă. Tot timpul vreau să-mi depășesc limitele, dar nu mi-am propus să iau neapărat 10”, a povestit absolventa. 

Bianca a pus ochii pe Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde i-ar surâde o specializare de Informatică. Mai departe de atât nu a hotărât ce va face, dar premisele sunt – la fel ca în cazul Denisei – cât se poate de bune... 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!