Academia CSM Oradea va avea un nou antrenor în sezonul competiţional 2016-2017. Acesta este Zoran Vranes, originar din Novi Sad, Serbia. El se află la primul angajament în afara graniţelor ţării sale la nivel de club, având însă experienţe internaţionale anterioare din postură de component al staff-ului tehnic la echipele naţionale de nivel juvenil.

În vârstă de 28 ani, Vranes şi-a desfăşurat activitatea până recent în cadrul clubului KK Vojvodina Novi-Sad, cel mai important club din această zonă a Serbiei. El este membru în colegiul antrenorilor Vojvodina şi în prezent ocupă funcţia de antrenor asistent al echipei naţionale U16 masculin a Serbiei, după cum precizează site-ul www.csmoradea.ro.

Conform sursei citate, Vranes se va alătura Academiei CSM Oradea după data de 20 august. Actualmente, el este prezent la Radom, Polonia, acolo unde participă la Campionatul European U16 masculin – Divizia A, alături de reprezentativa Serbiei. De altfel, Vranes a fost prezent în România pe parcursul lunii iulie, atunci când echipa U16 a Serbiei a participat la un cantonament comun cu echipa naţională U16 a României, în cadrul acordului de colaborare existent între federaţiile celor două ţări.

În sezonul 2016-2017, Vranes va ocupa funcţia de antrenor principal al echipelor U16 şi U14 ale LPS Bihorul Oradea, ambele înscrise în Campionatul Naţional al României.

De notat că echipa U16 va fi alcătuită din vârfurile generaţiei 2002, respectiv din câţiva jucători născuţi în anul 2001. Aşadar, "grosul" echipei va fi alcătuit din sportivi cu un an mai tineri la categoria U16.

Echipa U14, alcătuită din sportivii generaţiei 2003, campioană naţională la minibaschet în urmă cu un an, va lua parte şi într-o competiţie internaţională. Este vorba despre European Youth Basketball League (EYBL), o competiţie în cadrul căreia Oradea se va duela cu echipe din Ungaria, Cehia, FYROM, Muntenegru şi Serbia. Primul turneu se va desfăşura la Pecs, Ungaria, între 25 şi 27 august.

Conform conducerii clubului CSM Oradea, Zoran Vranes va colabora în principal cu Călin Pop, coordonatorul Academiei CSM Oradea, respectiv cu Anamaria Mesaros, antrenoarea care a ocupat funcţia de antrenor principal al generaţiei 2003 la CN de minibaschet 2015.

Vranes îl va înlocui pe Dusan Petrovic, căruia conducerea clubului orădean a dorit să-i mulţumească "pe această cală pentru colaborarea din sezonul anterior" şi să îi ureze "mult succes în continuarea activităţii de antrenor".