La finalul anului trecut, BIHOREANUL arăta cum niște așa-ziși specialiști în dezvoltare personală, „coaching”, „mindset” (în traducere, mod de gândire) și alte concepte la modă printre instructorii motivaționali, dar care nu neapărat înseamnă mare lucru, au reușit să intre în 8 școli din Oradea și să momească părinții și elevii spre cursuri deloc ieftine, de câteva mii de lei fiecare.

Firma, intitulată pompos Academia de Business și Leadership, a făcut un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Bihor, în baza căruia a avut acces în școli și a putut să testeze inteligența emoțională a elevilor, chipurile pentru a depista cât de tare au fost afectați de pandemie și de școala la distanță.

Numai că, așa cum bine previziona BIHOREANUL atunci, parteneriatul a fost doar o șmecherie, dovadă că raportul pe care ABL l-a livrat nu conține nicio vorbă despre pandemie sau starea psihică a elevilor. În așa-zisul studiu, „Academia” s-a rezumat să spună câți copii au acceptat testarea și ce rezultate au obținut, informații care de asemenea sunt îndoielnice, dat fiind că nu e clar dacă testul aplicat a fost unul omologat.

Și, uite-așa, Inspectoratul se vede nevoit să admită că a dat drumul în școlile din Oradea unor șmecherași puși pe făcut bani. Noroc că sunt părinții mai vigilenți decât profesorii și n-au căzut în plasa „academicienilor”...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!