Începând de vineri după-amiaza, primarul suspendat al Beiuşului, Adrian Domocoş, este  din nou în arest la domiciliu.

Măsura a fost decisă, miercuri, de Curtea de Apel Oradea, dar a devenit aplicabilă abia vineri, după expirarea termenului de 48 de ore în care procurorii DNA Oradea ar fi avut posibilitatea să o conteste la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii au renunţat, însă, la calea de atac, motiv pentru care vineri după-amiaza Domocoş a fost eliberat din Arestul Poliţiei Bihor şi a plecat acasă.

După cum se ştie, Adrian Domocoş a fost arestat pe 16 decembrie anul trecut de Tribunalul Bihor, iar pe 24 decembrie Curtea de Apel Oradea a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită, din nou, cu arestul preventiv pe 11 februarie 2015.

Edilul a fost trimis în spatele gratiilor într-un dosar în care procurorii anticorupţie îl acuză că s-ar fi folosit de funcţia publică ca să obţină pentru firma sa, pe care o conduce prin intermediul mamei, un spaţiu de la Episcopia Greco-Catolică, pe o chirie simbolică, în schimbul favorizării bisericii.

În paralel, Domocoş este judecat şi în alte două dosare penale. Unul, care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi în care edilul a fost trimis în faţa instanţei cu 12 funcţionari ai Primăriei Beiuş, consilieri locali şi afacerişti, deputatul Gheorghe Costin, fost viceprimar, ex-primarul Nicu Silviu Odobasianu, plus ex-viceprimarul Viorel Iuhas. Procesul priveşte modul în care foştii şi actualii edili din Beiuş, respectiv funcţionarii instituţiei au semnat deconturi fictive în valoare de peste 1,2 milioane de lei la canalizarea oraşului unei firme de apartament, Top Construct, care apoi a şi fugit cu o parte din bani, fără să mai termine lucrarea.

Totodată, Domocoş este judecat şi la Tribunalul Bihor într-un dosar în care e acuzat de corupţie, după ce a fost găsit că strângea şpăgi de la investitorii care aveau nevoie de autorizaţii din partea Primăriei, sub forma unor sponsorizări pe care respectivii erau chemaţi să le achite în contul Asociaţiei Fortuna Beiuş, patronată de Domocoş. Între  sponsori se numără şi patronul cunoscutului lanţ de magazine Unicarm, Vasile Lucuţ, care e judecat în acest caz alături de Domocoş, pentru dare de mită.