Strada Vasile Alecsandri se pregăteşte să devină arteră pietonală. Comisia tehnică pe probleme de circulaţie de pe lângă Primăria Oradea a hotărât marţi să interzică oprirea şi staţionarea autovehiculelor pe strada Vasile Alecsandri.

"Accesul autovehiculelor în vederea aprovizionării a unităţilor comerciale amplasate pe strada Vasile Alecsandri se va face numai în intervalul orar 19:00 - 08:30", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

De asemenea, conform proiectului tehnic de amenajare a străzii Vasile Alecsandri şi de transformare a acesteia în pietonală, accesul vehiculelor pe stradă este permis doar riveranilor pentru a intra în curte.

Viitoare arteră pietonală, strada Alecsandri a fost închisă pentru reabilitare în luna septembrie a anului trecut. Lucrările, în valoare de 4,1 milioane lei, sunt realizate de o asociere reprezentată de firma orădeană Gavella.

Lucrările cuprind printre altele, reabilitarea canalizării pluviale, refacerea iluminatului public cu corpuri de tip LED pe suspensii din oţel flexibil inoxidabil, respectiv pietruirea carosabilului cu cubeţi din porfit iar a trotuarului cu plăci de porfir, după modelul din Piaţa Unirii.