Accesul pietonal dintre străzile Vasile Alecsandri şi Independenţei a fost betonat şi urmează să fie supus lucrărilor de pavare.

Străpungerea este menită să scurteze legătura dintre artera pietonală şi parcarea subterană de pe malul Crişului Repede. "După ce vom termina cei aproape 100 de m de drum între cele 2 străzi, artera pietonală ce va trece prin curtea fostei fabrici Oradinum va uşura atât deplasarea riveranilor în zonă, cât şi a turiştilor care vizitează obiectivele turistice din centrul Oradiei", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Până în prezent, constructorii au lucrat la înlăturarea vegetaţiei, dezafectarea fostei platforme betonate, montarea gurilor de scurgere şi betonarea arterei pietonale.

În următoarea perioadă aceştia urmează să treacă la pavarea cu porfir a legăturii dintre cele două străzi.

Lucrările, în valoare de 884.500 lei, au fost atribuite asocierii firmelor Gavella Com, Porfido Ed Arte Consortio Stabile şi Edildrum Construct. Termenul de execuţie este de patru luni din care o lună pentru proiectare şi trei pentru execuţie a fost stabilit iniţial la 11 septembrie 2020.

"Termenul iniţial a fost depăşit pentru că constructorul a trebuit să demoleze patru clădiri din zonă. Perioada de execuţie a fost prelungită cu timpul necesar pentru obţinerea avizelor de la Comisia de Cultură", a explicat Birta.

Potrivit viceprimarului, lucrarea va fi finalizată în următoarele săptămâni.