Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs, vineri dimineaţă, la intersecţia străzilor Ion Bogdan cu Thomas Morus din Oradea şi provocat de un taximetrist neatent.

Taximetristul, un tânăr de 27 ani, se afla la volanul unei Dacii Sandero şi a ieşit de pe strada Thomas Morus, moment în care s-a lovit violent de un Logan condus pe strada Ion Bogdan de un orădean în vârstă de 56 ani, care circula pe drumul prioritar.

În urma accidentului, o orădeancă de 65 ani, pasageră în Logan, a fost rănită grav. Totodată, doi pasageri din taxi - un tânăr de 21 de ani din Holod, şi o tânără de 20 de ani din Oradea - au ajuns la spital.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri, vina pentru accident o poartă taximetristul. "Şoferul nu a respectat semnificaţia indicatorului Cedează trecerea şi a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Victimele accidentului rutier au fost transportate la spital de echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor. 

"Autoturismul lovit este unul care transportă pacienţi la dializă iar persoana rănită în accident este chiar chiar pacienta cu probleme renale. A suferit un traumatism cranian şi toracic, şi având în vedere problemele pe care le avea, a fost internată la secţia de Terapie Intensivă", a declarat pentru Bihoreanul şeful SMURD-UPU Bihor, dr. Hadrian Borcea. 

Potrivit acestuia, cei doi tineri răniţi în accident au suferit doar leziuni uşoare, motiv pentru care după ce au primit îngrijiri medicale la UPU Bihor, au fost externaţi. 

"La UPU au ajuns şi cei doi şoferi, însă au avut doar contuzii, motiv pentru care au plecat acasă"; a mai spus Borcea.