Tragedie pe DN 76, în localitatea bihoreană Drăgeşti. Două persoane au decedat, iar alte două sunt rănite, dintre care una în stare foarte gravă.

Anunţul a fost făcut printr-un SMS de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, conform căruia evenimentul s-a înregistrat lângă cabana Tăşad.

Din primele date, au fost implicate două maşini, care s-au lovit frontal.

"Apelul prin numărul de urgenţe 112 a intrat la ora 15.16. Accidentul rutier s-a produs pe DN 76, în afara localităţii bihorene Tăşad. Au fost implicate două autoturisme. Din nefericire, două persoane au suferit leziuni care le-au provocat decesul la faţa locului, alte două persoane sunt rănite", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit acesteia, traficul rutier în zona producerii accidentului nu este blocat, se circulă pe un singur sens alternativ deocamdată.

"Poliţiştii rutieri efectuează cercetările la faţa locului pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului rutier", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

UPDATE, ora 16.05: Tânăr în stop cardio respirator

Pe lângă cele două persoane rănite, un tânăr de 25 de ani e în stop cardio respirator.

"Din nefericire, două dintre persoanele implicate în accident, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 47 respectiv 50 de ani, din aceeaşi maşină, au decedat. Forţele de intervenţie au acţionat pentru acordarea primului ajutor şi asistenţei medicale de urgenţă unui bărbat care prezenta contuzii şi fracturi, aflându-se în cod galben medical, şi pentru efectuarea manevrelor de resuscitare în cazul unui bărbat în vârstă de 25 de ani aflat în stop cardio respirator, în cod roșu medical", a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

În eveniment au fost implicate două autoturisme VW Golf.

Accidentul s-a produs în condiţii de ceaţă densă şi vizibilitate scăzută, într-o zonă cu linie continuă. Potrivit martorilor, imaginile la faţa locului sunt cutremurătoare. Practic, cele două maşini sunt complet distruse.

(foto: Facebook / Grupul Infotrafic Jud. Bihor / Flavius Csikortas)

La faţa locului au fost mobilizate numeroase echipaje de urgenţă. "Pentru salvarea victimelor, ISU Crişana a mobilizat la faţa locului cu operativitate o autospecială de descarcerare grea, echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea, echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamnetului 2 de Pompieri Oradea, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, dar şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă", a mai precizat Camelia Roşca.

La această oră, medicii încearcă să-l salveze pe tânărul de 25 de ani.

UPDATE, ora 17.20: Duşi la spital

Medicii au reuşit să scoată pe tânărul de 25 de ani din stop cardio respirator, el fiind în continuare, însă, în stare gravă.

Atât el cât şi cealaltă persoană rănită au fost transportaţi la Unitate de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din Oradea, pentru investigaţii suplimentare şi îngrijiri medicale.

Rămâne ca poliţiştii să stabilească circumstanţele exacte ale accidentului.

UPDATE, ora 21: Cauza accidentului

Poliţiştii au finalizat cercetările la faţa locului, stabilind că tragedia s-a produs după ce un tânăr de 19 ani din Ceica nu a adaptat viteza la condiţiile drum, izbind frontal o altă maşină.