Conducătorul unui moped a ajuns la spital, vineri seară, în urma unui accident petrecut pe strada Transilvaniei, lângă Hotel Melody.

Tânărul de 21 ani, care se îndrepta spre Bulevardul Dacia, a pierdut controlul direcţiei, a urcat pe trotuarul din dreapta sa, unde a lovit un Volkswagen Golf parcat regulamentar, iar în urma impactului a fost proiectat de pe scuter prin luneta maşinii.

Accidentul a fost observat de şoferul unui Hyundai care circula în spatele mopedistului. De profesie asistent medical, omul a oprit imediat pentru a-i acorda rănitului primul ajutor şi a sunat totodată la 112. În loc să-i mulţumească, însă, tânărul şi rudele acestuia, chemate de urgenţă în ajutor, au sărit să-i aplice o corecţie, acuzându-l că el ar fi lovit scuterul şi l-a împins pe trotuar.

Speriat de reacţia oamenilor, şoferul Hyundai-ului a plecat şi a revenit câteva minute mai târziu, fiind cât pe ce să fie linşat de mulţimea adunată, care ascultase doar varianta scuteristului şi credea că a încercat să fugă de la locul accidentului.

Norocul şoferului a fost că la locul accidentului au ajuns în scurt timp şi poliţiştii Serviciului Rutier care, pentru a calma spiritele, au chemat în ajutor un echipaj al mascaţilor de la Serviciul Poliţiei de Intervenţie Rapidă.

Scuteristul a fost transportat la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii medicale şi pentru stabilirea alcoolemiei deoarece, după ce a suflat în etilotest, poliţiştii au descoperit că acesta consumase o cantitate serioasă de alcool înainte de a se urca pe moped.

"Tânărul care conducea un moped neînregistrat prezenta o concentraţie alcoolică de 0,72 miligrame pe litru alccol pur în aerul expirat", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit medicilor Unităţii de Primire a Urgenţelor, mopedistul a suferit leziuni uşoare şi a refuzat internarea.