Un copil în vârstă de 14 ani a murit, iar patru persoane - între care doi adulţi şi doi copii - au fost transportate la spital, în urma unui cumplit accident rutier produs marţi seară pe drumul judeţean 795, în localitatea Tinca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, accidentul rutier a fost semnalat printr-un apel la numărul de urgenţă 112, la ora 19.36.

"În accidentul rutier a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din nefericire, o persoană a decedat la faţa locului. Alte patru persoane au fost rănite şi transportate la spital", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Pentru salvarea celor cinci victime, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă 3 echipaje de pompieri militari din care două de paramedici, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă judeţean şi elicopterul SMURD, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca. 

Pentru unul dintre pasageri, un băiat în vârstă de 14 ani, nu s-a mai putut face nimic.

"Copilul se afla în stop cardio-respirator şi în pofida eforturilor depuse de paramedici, a decedat la faţa locului", a declarat Roşca. 

Salvatorii au acordat îngrijiri medicale unei fetiţe în vârstă de 13 ani, care a fost găsită cu fracturi şi traumatisme, şi care a fost preluată de elicopterul SMURD.

Un alt copil, un băiat în vârstă de 13 ani, a fost găsit în stare de inconştienţă, iar doi adulţi, doi tineri în vârstă de 18, respectiv 20 de ani, erau conştienţi, însă prezentau diferite traumatisme.

"Toate cele patru persoane au fost transportate la Unitatea de primiri Urgenţe de la Spitalul clinic judeţean Oradea", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

La ora publicării acestei ştiri, cauzele accidentului nu se cunosc cu exactitate. Primele date ale poliţiştilor indică faptul că şoferul autoturismului, tânărul în vârstă de 20 ani, ar fi pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei.

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări la faţa locului pentru stabilirea cauzelor accidentului rutier, a mai precizat Alina Fărcuţa.