Un tânăr de 23 ani din localitatea clujeană Huedin şi-a pierdut viaţa, în noaptea de miercuri spre joi, iar prietenul său, de aceeaşi vârstă, din comuna Poieni, judeţul Cluj, se află internat în stare gravă la spital, după ce maşina în care se aflau s-a izbit de o conductă de transport a agentului termic.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 3 dimnineaţa, pe strada Uzinelor, în zona industrială a Oradiei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, tânărul conducea un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare expirat şi fără permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, când, într-o curbă, a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de o conductă.

"Era o curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, pe un sector de drum pe care viteza de deplasare este limitată la 30 km/h şi pe un carosabil umed. Din cauza vitezei, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare şi a intrat în coliziune cu o coloană de transport a agentului termic", a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, subcomisarul Alina Dinu.

Impactul a fost devastator. Şoferul a murit pe loc, iar prietenul său a fost dus la Spitalul Judeţean.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului rutier.