Două persoane au murit, între care şi un bărbat din Bihor, în urma unui grav accident rutier produs în timpul nopţii trecute pe autostrada A3, între Gilău şi Turda. Victima din Bihor, un şofer de TIR, coborâse din cabină când a fost izbit de maşina unui bărbat din Harghita şi a murit pe loc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Cluj, agent Andrada Vişan, accidentul rutier s-a produs după miezul nopţii, pe timp de furtună şi vizibilitate redusă. Acesta este motivul pentru care şoferul unui autoturism care circula din direcţia Gilău spre Turda a văzut mult prea târziu camionul oprit pe marginea drumului şi pe bărbatul care abia ce coborâse din cabină. 

Încercând să evite impactul, şoferul din autoturism, un bărbat în vârstă de 44 ani din Harghita, a tras de volan dar a făcut-o mult prea tare, lovind TIR-ul, de unde maşina a ricoşat, strivindu-l pe bihorean, de faţă cu fiica de 9 ani a acestuia, care călătorea cu el în cabina de TIR.

"În urma impactului, a rezultat decesul a două persoane, o femeie de 43 de ani, pasager în autoturism, şi bărbatul în vârstă de 44 de ani, din judeţul Bihor, care se afla pe partea carosabilă", a mai spus purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Cluj. 

Şoferul din autoturism a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maior Andrei Biriş, a declarat că la locul accidentului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD şi unul SAJ care au găsit un ansamblu de vehicule (cap tractor cu remorca) şi un autoturism avariate, un bărbat întins pe carosabil şi o femeie încarcerată în autoturism, ambele victime fiind descoperite fără semne vitale.

"Echipajele medicale au consultat bărbatul de 43 de ani, însă din păcate acesta nu prezenta semnale vitale şi leziunile suferite nu au permis efectuarea manevrelor de resuscitare", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. 

În acelaşi timp, echipajele de pompieri au extras-o din maşină pe femeia încarcerată şi au încercat să o readucă la viaţă, din nefericire fără succes.

Potrivit lui Biriş, şoferul din autoturism a scăpat doar cu câteva escoriaţii, la fel ca fetiţa de 9 ani din cabina camionului.

"Ambii au fost consultaţi de către echipajele medicale fără a fi transportaţi la spital", a spus ofiţerul.