Un nou accident de muncă soldat cu consecinţe deosebit de grave a avut loc vineri, în jurul orei 13.30, în incinta fabricii de zahăr din Oradea.

"Potrivit informaţiilor pe care le-au cules reprezentanţii noştri la faţa locului, doi muncitori s-au apucat să schimbe roata unui utilaj greu, o Wolă, iar aceasta le-a explodat în faţă. Presiunea în anvelopă a fost de 7 atmosfere, iar janta roţii, care cântăreşte câteva sute de kilograme, a fost aruncată la câţiva metri distanţă de locul unde se muncea", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar.

Acesta a precizat că în urma accidentului s-a crezut iniţial că unul dintre muncitori ar fi decedat pe loc. "Erau bucăţi de creier împrăştiate acolo", a spus Rotar, adăugând că ITM a deschis o anchetă în acest caz, pentru a afla cauzele evenimentului, dar şi dacă bărbaţii au semnat şi au respectat fişa de protecţie a muncii.

Cei doi răniţi au fost duşi de urgenţă la Spitalul Judeţean, cu două echipaje ale SMURD şi Ambulanţei, şi se află în stare critică.

"Datorită colegilor noştri, persoana cea mai grav rănită încă este în viaţă, dar în stare extrem de gravă. Cealaltă victimă este în stare foarte gravă", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor şi SMURD Bihor.

UPDATE:

Conform dr. Hadrian Borcea, şansele de supravieţuire pe care le are muncitorul cel mai grav rănit în accidentul de la fabrica de zahăr sunt aproape nule, iar colegul său este operat, vineri după amiază, de o echipă de neurochirurgi.

„Din păcate, persoana cea mai grav rănită are şanse de supravieţuire aproape egale cu zero. Anvelopa care a explodat l-a lovit cu o putere extrem de mare în faţă, torace şi abdomen, retezându-i o parte din calota craniană. Cealaltă victimă are leziuni cerebrale severe şi în prezent este operat, la Neurochirugie", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Borcea.

Potrivit acestuia, vârsta celor două victime este între 30 şi 35 de ani.