Moarte cumplită pentru un bihorean în vârstă de 30 ani din Săcueni care, miercuri, în timp ce lucra la extinderea reţelei de distribuţie a gazului pe strada Uzinelor, la circa 1 kilometru de UAMT, a fost strivit de o conductă desprinsă din hamul cu care un utilaj urma să o coboare în şanţ.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, tragedia s-a produs miercuri, la prânz, în jurul orei 13.00 –13.30. Tânărul lucra pentru o firmă care luase în subantrepriză o parte din lucrările de extindere a reţelei de distribuţie a gazului şi era pe şantier împreună cu fratele său, acesta din urmă fiind însă angajat al societăţii.

La un moment dat, în timp ce victima se afla în şanţ şi aştepta ca un coleg de muncă să coboare conducta cu un utilaj, ca să o poată fixa pentru a fi sudată. Din nefericire, însă, conducta n-a fost bine ancorată şi s-a desprins, lovindu-l în cap pe tânărul din şanţ. Potrivit martorilor, când a văzut ce s-a întâmplat, fratele victimei a intrat în şoc şi a fugit de la faţa locului.

Ancheta în caz este efectuată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi în colaborare cu specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru ucidere din culpă şi încălcarea Codului Muncii, sursele BIHOREANULUI dezvăluind că tânăra victimă nici nu avea măcar contract de muncă.

Căutat de BIHOREANUL, şeful ITM Bihor, Marius Rotar, a confirmat declanşarea unei anchete. „S-a deschis un dosar. Facem cercetări pentru a stabili cauza accidentului de muncă dar şi cine se face vinovat de această întâmplare nefericită. Din primele date, acest tânăr nu avea contract de muncă, deci nici protecţie socială şi nici instructaj în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, a spus şeful ITM.