Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii salontani au început cercetările asupra unui accident de muncă produs în apropierea DN79 B, în apropierea vămii Salonta, şi soldat cu moartea unui bărbat.

Evenimentul s-a produs luni dimineaţă. "În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii salontani, s-a constatat că şoferul de 33 ani al unei autoutilitare, în timp ce efectua o manevră de mers înapoi pe lângă pista de biciclete, l-a acroşat pe muncitor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Victima, un muncitor de 43 ani din comuna Mişca, judeţul Arad, a fost zdrobită sub roţile maşinii şi a murit pe loc.

Din primele verificări făcute de poliţiştii Serviciului Rutier Salonta, vina pentru producerea accidentului aparţine şoferului autoutilitarei, care nu s-a asigurat în timpul manevrei. Maşina acestuia nu avea bară de protecţie, încărcătura depăşea greutatea maximă admisă şi, în plus, utilitara nu ar fi avut dreptul să circule pe drumurile publice, pentru că nu avea achitată taxa de drum.

"Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii salontani continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment, urmând ca în funcţie de rezultat să fie luate măsuri legale", a mai spus Alina Dinu.

Înregistrat ca accident de muncă, evenimentul este anchetat şi de inspectorii ITM Bihor. "O echipă de inspectori a fost deja la locul incidentului, pentru cercetări, şi urmează să se pronunţe în acest caz", a declarat prim-procurorul Parchetului Salonta, Ciprian Puie, arătând că ancheta va fi reluată după ce inspectorii ITM şi experţii tehnici chemaţi să verifice maşina îşi vor întocmi rapoartele despre caz.

Contactat de BIHOREANUL, Nicolae Hoduţ, şeful ITM Bihor, susţine că ancheta este pe rol iar din primele verificări, şoferul autoutilitarei, o basculă care transporta materiale de construcţii, nu a respectat reglementările legale în construcţii. "De la un anume gabarit în sus, nu ai voie să manevrezi singur, având foarte multe zone pe care nu le vezi. Aici nu s-a respectat acest lucru", a declarat Hoduţ.