Circulaţia trenurilor internaţionale IR 347 Viena - Budapesta - Sighişoara - Bucureşti Nord şi IR 473 Budapesta - Arad - Sibiu - Bucureşti Nord a fost anulată, pentru ziua de luni, pe traseul Arad - Bucureşti Nord, după ce șase vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în Ungaria.

Potrivit site-ului Hirado.hu, este vagoanele au deraiat duminică în apropiere de Kétpo, un sat aflat la câţiva kilometri de Békéscsaba, în apropierea unei intersecţii de cale ferată, ca urmare a unei defecţiuni tehnice.

Cinci dintre cele şase vagoane deraiate transportau material inflamabil, mai exact ierbicid lichid, dăunător pentru mediu, şi exista pericol de incendiu. Insecticidul a fost scos din vagoane şi transportat cu două maşini în siguranță.

Sursa citată arată că în trenul de marfă se aflau aproximativ 40 de tone de material inflamabil, iar existenţa unor defecte tehnice ar fi putut duce la scurgerea acestui material, provocând un incendiu.

Ca urmare a accidentului, circulaţia trenurilor pe linia Bekescsaba dintre Tiszatenyo şi Mezotur este închisă temporar, iar pe linia Budapesta - Újszász - Szolnok - Bekescsaba - Lokoshaza trenurile circulă cu întârzieri.

În context, CFR Călători a anunţat luni că trenurile internaţionale IR 473 Budapesta - Arad - Sibiu - Bucureşti Nord şi IR 347 Viena - Budapesta - Sighişoara - Bucureşti Nord au fost anulate, pe parcursul zilei de 10 iulie, pe distanţa Arad-Bucureşti Nord.

Pasagerii care au bilete în trafic intern, la cele două trenuri au fost îndrumaţi spre alte rute, mai exact "cei cu destinaţia Arad - Simeria - Braşov, cu trenurile IC 522/IR 532, iar cei cu destinaţia Sibiu - Braşov - Bucureşti Nord, cu trenuri Regio până la Braşov şi în continuare cu trenuri Interregio pe relaţia Braşov - Bucureşti Nord", se arată în comunicatul CFR Călători, citat de presa centrală.

Societatea de transport din Ungaria, MAV, a anunţat că în ziua de luni vor exista întârzieri pe mai multe rute internaţionale ce tranzitează zona Budapestei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!